ferieboligernaturkulturaktiviteterbegivenhedermadogvin
madeira.kultur.tropiske.haver De tropiske haver (Monte Palace)

De tropiske haver er et absolut must, når man besøger Madeira. Det er en helt unik park på ca. 70.000 m2 med utallige eksotiske planter fra hele verden sammen med svaner, ænder og påfugle, der går frit omkring. Haverne har en hel afdeling med udelukkende japanske haver, en virkelig fasci­ne­rende oplevelse. Haverne indeholder et museum “The Monte Palace Museum” i tre etager, hvoraf de to har udstil­ling af skulp­turer og den tredje har en unik mineral­samling fra alle verdens­dele.

Fra Funchal kan man komme til De tropiske Haver med bus eller cable car (kabelbanen) fra Funchal. Kabelbanen går direkte til indgangen til De tropiske haver.

madeira.kultur.forte.santiago Fæstningsværker
Madeira har flere seværdige fæstningsværker, fx Forte San Tiago i Funchal (billedet), bygget i begyn­delsen af det 17. årh. for at forsvare byen. Det ligger i udkanten af Funchals gamle kvar­ter, Zona Velha, og besøget kan med fordel kombi­neres med en hyggelig gåtur gennem Fun­chals gamle kvar­ter. I dag huser fortet et museum for nutidskunst “Museu de Arte Contem­porânea”. I museet er der en rigtig god restau­rant med fantastisk udsigt over havet.

Blandt flere andre er der også São João Baptista Fortet i Porto Moniz på nordvestspidsen af Madeira.

(Foto: Turismo da Madeira)

madeira kultur Quinta das Cruzes Museum Museer
Madeira har talrige interessante museer, fx Quinta das Cruzes Museum (billedet), som har en omfat­tende udstilling af portugi­siske og uden­landske møbler af historisk interesse, bl.a. fra det 17. årh., desuden histo­riske smykker, keramik og skulptur som fx portugisisk terra­cotta fra det 18. årh. Museet ligger på adressen Calçada do Pico, nº1 i Funchal.

Blandt mange andre museer findes desuden et vinmuseum i Funchal, et fotomuseum, etnografisk museum, Christopher Columbus museum på Porto Santo.

(Foto: Turismo da Madeira)

madeira.kultur.naturhistorisk.museum Naturhistorisk museum (Funchal Municipal Museum)
Blandt Madeiras mange museer kan nævnes Naturhistorisk museum (Funchal Mu­ni­cipal Mu­seum). Museet er det ældste museum på Madeira og har til huse i Palace of St. Pedro, en af de betyde­ligste bygninger af portugisisk civil arki­tektur fra det 18. årh. Museet ligger i kort gåaf­stand fra Funchals centrum på adressen Rua da Mouraria 31.

(Foto: Turismo da Madeira)

 

Print Friendly, PDF & Email