ferieboligernaturkulturaktiviteterbegivenhedermadogvin
madeira aktiviteter vandsport surfing windsurfing kitesurfing Vandsport
Madeira er et eldorado for alle slags vandsport som surfing, windsurfing, kitesurfing m.v. Disse sportsgrene dyrkes især på øens sydkyst ved Funchal, ved Porto da Cruz på den østlige nordkyst og på øen Santo.
madeira cykling mountainbikes Mountainbiking
Mountainbiking er blevet en populær aktivitet på Madeira, og der findes flere steder, hvor kan kan leje cyklerne. Ruterne ligger midt på øen, og det kan ikke tilrådes at cykle på landevejene. Ruterne for mountainbikes går dels langs de berømte levadaer og op i bjergene, og de er nok mest for specialister og vovehalse.
madeira aktiviteter levadavandring Levadavandring
Madeira er kendt for sine “levadaer”, små kanaler, som oprindeligt blev bygget for at transportere vand fra den nordlige mere regnfulde del af Madeira til specielt landbruget på den sydlige del af øen. Langs alle disse kanaler er der vandrestier gennem den skønne natur.

(Foto: Turismo da Madeira)

Forslag til vandreture

madeira.aktiviteter.carros.de.cestos Carros de cesto
Efter en tur på Monte fx til De tropiske Haver er der mulighed for at tage en hurtig tur tilbage til Funchal ned ad de krogede veje med de berømte, håndlavede “kurvevogne” carros de cesto. Turen tager ca. 10 minutter. Denne transportform går helt tilbage til 1850 og tiltrækker mange turister. Oprindeligt var det den mest almindelige transportform for de lokale på Monte og ned til Funchal.

(Foto: Turismo da Madeira)

 

Print Friendly, PDF & Email