ferieboligernaturkulturaktiviteterbegivenhedermadogvin
mad og vin på de kanariske øer tapas Tapas
På De kanariske Øer spiser man mange fisk og skaldyr, bl.a. i tapas, ligesom andre steder i Spanien.
mad og vin på de kanariske øer kartofler Kartofler
Kartofter serveres i alle afskygninger, ofte og med pikante sovse (mojos) fx mojo verde (grøn sovs).
mad og vin på de kanariske øer Gastronomía Gran Canaria Saltet fisk
Foruden helt frisk fisk anvendes gerne saltet hvid fisk, fx i en ret som Sanchocho Canario. Den serveres ofte med “Papas Arrugadas”, som er små upillede kartofler, og sweet potatoes.
mad og vin på de kanariske øer chokoladekage Chokoladekage “Principe Alberto”
De Kanariske Øer har rigtig mange fantastiske desserter, hvoraf en meget typisk er en chokoladelade, “Príncipe Alberto”, der oprindeligt stammer fra øen La Palma. Den laves med bl.a. chokolade, kiks dyppet i kaffe, samt hakkede mandler og hasselnødder. En rigtig lækkerbidsken.
mad og vin på de kanariske øer malvasia Vin på De kanariske Øer
Den søde dessertvin “Malvasia” er nok den mest berømte vin på De kanariske Øer. Den har en meget lang tradition, og det siges, at Sharespeare var meget begejstret for den og omtalte den i mange af sine værker. Han kaldte den også for “Malmsey Canary” eller blot “Canary”.

 

Print Friendly, PDF & Email