ferieboligernaturkulturaktiviteterbegivenhedermadogvincosta.brava_barcelona
catalonien mad og vin paella Paella, Spaniens nationalret
Man kan nok ikke nævne spansk gastronomi uden også at nævne Paella, som findes i utallige afskygninger, med kød, fisk, skaldyr og ris. Her er den sorte paella, “arroz negra” (sorte ris).
catalonien mad og vin gazpacho Gazpacho
En skøn kold suppe lavet af friske modne tomater, agurk, rød eller grøn peber og krydret med hvidløg og lidt vineddike. Suppen er ideel som forret til de varme sommeraftener.
Se brødrene Prices opskrift.
catalonien.mad.cremacatalana Crema Catalana
Verdens bedste dessert: Crema catalana er en typisk catalansk dessert, der har rødder langt tilbage i tiden.
Opskrift
catalonien mad og vin hvidvin Blanc Pescador Blanc Pescador
Blanc Pescador, let mousserende hvidvin, dejlig frisk til fisk og skaldyr. Den brygges i byen Peralada og er Spaniens mest solgte hvidvin.
catalonien mad og vin moscatel Moscatel
Muskateldruen er en gammel drue, der dyrkes i næsten alle middelhavslande. Den bruges primært til søde dessertvine.

 

Print Friendly, PDF & Email