ferieboligernaturkulturaktiviteterbegivenhedermadogvincostadelsol
Mad og vin i Andalusien, gastronomi i Andalusien Mad i Andalusien
Det andalusiske køkken har et væld af skønne retter, alle tilberedt af lokale friske råvarer. Berømt er specielt tapas, der består af små forretter af fx fisk, skaldyr, kød, ost, oliven, brød med tomat m.v., ofte krydret med hvidløg.

Se video
Mad og vin i andalusien, gazpacho Gazpacho Andaluz
Denne kolde grønsagssuppe er formentlig opstået i Sevilla. Den laves med agurk, tomat, løg, spansk peber, hvidløg, olivenolie, franskbrødskrumme og tomatpuré. Kan krydres med frisk basilikum. Suppen er i dag så populær over hele Spanien, at den kan købes i kartoner i super­markeder.
Man finder let opskrifter for Gazpacho Andaluz på internettet. Der er mange andre gaz­pacho­typer. Prøv fx at søge efter mexicansk gazpacho, melon gazpacho, avocado gazpacho og hvid gazpacho.
Mad og vin i andalusien, gazpachuelo Gazpachuelo

Gazpachuelo er en typisk suppe fra Málaga. Det er en fiskesuppe med hvidløg, æggeblomme og olivenolie. Den findes i en variant med skaldyr, rejer eller hvid fisk.

Mad og vin i andalusien, berenjenas en miel Berenjena Frita con Miel de Cana
(Stegte auberginskiver med sukkerrørssirup)

Dette er en gammel andalusisk ret, som oprindelig stammer fra det andalusiske landkøkken. Den er lidt speciel, men bør prøves, hvis man ynder lokal gastronomi.
Mad og vin i andalusien, manzanas en vino malaga  Manzanas en vino de Malaga
(Bagte æbler i Málaga-vin)
En skøn og let dessert.
Mad og vin i andalusien, sherry, sol de málaga Vin i Andalusien
I Andalusien produceres der mange spændende vine, fx den berømte Sherry eller Sol de Málaga, begge meget velegnede som aperitif eller til dessert. Den berømte Vino de Cómpeta, som er en lokal dessertvin, bør absolut prøves.

Se video

 

Print Friendly, PDF & Email