ferieboligernaturkulturaktiviteterbegivenhedermadogvincostadelsol
alhambra andalusien Alhambra i Granada
Alhambra er unik i Andalusiens kultur. Det er det smukkeste, ældste og bedst bevarede arabiske palads i verden. Alhambra er på verdensarvlisten, “World Heritage List”, som er en liste over steder, byer, byg­ninger, monumenter o.l. af enestående værdi for hele menneskeheden.

Alhambra ligger ved foden af den berømte bjergkæde Sierra Nevada. Tag stoleliften op til toppen og oplev den vidunderlige bjergvandring ned igen.

Foto i toppen af siden viser Alhambra set fra toppen af bydelen Albayzín.
albayzin Albayzín – en af de gamle bydele  i Granada
Albayzín er en af Granadas charmerende gamle bydele. Den er præget af gamle snoede gader fyldt med farverige forretninger og har rødder i byens historie. Den var en del af muslimernes besiddelser i middelalderen.

I 1984 blev bydelen Albayzín sat på den såkaldte verdensarvliste, “World Heritage List”, sammen med Alhambra.

På toppen af Albayzín er et plateau med små restauranter, hvorfra der er en enestående udsigt til Alhambra med Sierra Nevadas sneklædte bjergtinder som baggrund.
Andalusien kultur Alcazaba Málaga Alcazaba i Malaga
Alcazaba er Málagas mest berømte vartegn. Alcazaba er en gammel maurisk fæstning, hvorfra man har en unik udsigt over byen.
Andalusien kultur Museo Picasso Picasso museet i Málaga
Málaga er Pablo Picassos fødeby, og fornylig, 30 år efter hans død, blev et stort Picasso-museum i Málagas gamle bydel indviet. Museet er en af de største kulturelle seværdigheder på Costa del Sol.
Andalusien kultur Vinmuseet i Cómpeta. Vinmuseet i Cómpeta
Vinmuseet i Cómpeta er et besøg værd. Her kan man få smagsprøver på de lokale vine, specielt den berømte dessertvin “Vino de Cómpeta”. Der er også mulighed for at spise gode lokale retter med den lokale vin til.

Der findes også et meget interessant vinmuseum i Mijas ved Fuengirola.

 

Print Friendly, PDF & Email